Varför rekond?

Rekond av bil

Bilrekond har nog alla hört talas om och en del tänker att det är något man gör inför försäljning eller om man har för mycket pengar så man kan lägga det på en extra ren bil. Men det är faktiskt så att en bilrekond hjälper din bil att hålla sitt andrahandsvärde, den håller sig renare efter och får ett skydd mot framtida påfrestningar.

Så vi vill förklara vad en rekond är och vad om är skillnaden mot en vanlig biltvätt som man gör lite då och då.

Vad är skillnaden på en biltvätt och en rekond?

Många likställer en rekond med en biltvätt som kanske är lite noggrannare gjord. Det är väl lite sant men en rekond är mycket mer än så. Här får du förutom en grundlig rengöring av bilens interiör och exteriör även skydd för de olika ytorna på din bil samt rengöring av din motor.

Man kan jämföra det med städning. Städa gör man lite då och då i sitt hem vilket kan jämföras med en biltvätt för att underhålla ett rent hem. En rekond är mer som en flyttstädning där man rengör allt även inne avlopp med mera.

Utvändig rekond

Förutom en grundlig biltvätt av alla detaljer på din bil så genomförs även ofta en polering och vaxning av bilen när man köper en rekond. Här skiljer det åt mellan olika firmor och paket beroende på vilken typ av polering och vaxning du får. En del skyddar din lack bättre än andra så det är en avvägning av hur mycket ni vill betala och hur mycket skydd ni önskar.

Förutom denna rengöring av din exteriör genomförs även en rengöring av din motor.

Invändig rekond

Invändigt städas bilen grundligt och varje liten detalj rengörs. En del har sätestvätt som en extra kostnad och hos andra ingår det i din helrekond. Det putsas fönster och läggs på vinylglans på instegslister och plastdetaljer.

Vad kostar en rekond?

En rekond kan kosta väldigt olika från någon tusenlapp och upp till flera tusentalskronor. Här är det viktigt att du läser vad som ingår och vad du får för dina pengar. En del har olika paket där du får mer ju större paket du väljer medan andra endast kallar det rekond eller helrekond. Det kan se bra ut hos en som tar lite betalt men det är säkerligen så att du inte får lika noggrann rekond som hos den som kostar mer.

Priset på en rekond kan även att vara olika beroende på hur stor bild du har samt i vilket skick den är.